Over Yogalife


Ik ben Marloes Smeets- de Graaff, leerkracht, yogadocente, en moeder van 2 dochters.

MOODZfotografie-029 (2)

Drie van mijn passies zijn lesgeven, yoga en kinderen. Bij Yogalife komen deze passies perfect samen. Yogalife is ontstaan uit de wens om kinderen, jongeren en volwassenen te begeleiden om emotioneel, mentaal en fysiek in balans te zijn.

In het onderwijs merkte ik dagelijks hoe zeer we leven in een prestatiemaatschappij. In het dagelijks leven zie ik hoeveel prikkels op ons en onze kinderen afkomen. Yoga draait juist om zijn wie je bent. Wat je doet is altijd goed. Yoga leerde me dat het niet altijd beter moet zijn maar dat het goed is om te zijn waar je op dit moment bent.

Mijn Yoga beoefening maakt me rustig in mijn hoofd en sterker in mijn lijf. Voor mij is yoga verbinding. Verbinding met jezelf , maar ook verbinding tussen lichaam en geest. Met Yoga vind ik de balans.

In mijn Yogalessen neemt met aandacht bewegen een belangrijke plek in. Zowel in de lessen voor kinderen als voor volwassenen. We geven aandacht aan je lichaam en je geest. aandacht aan je adem. Mindful bewegen en ontspannen is de kern van de les.Ontdekken wat je kan, wat je voelt en daar naar luisteren.

Mijn yoga beleving startte in 2011, met het volgen van de kinderyoga opleiding. Vanuit mijn basis als docent in het onderwijs volgden toen de kinderyoga lessen. Via zwangerschapsyoga kwam ik uiteindelijk terecht in de Hatha Yoga. Ter verdieping van mijn eigen yogabeoefening was ik op zoek naar een vorm van yoga die goed paste bij de pijnklachten die ik ervaar door beperkingen in mijn wervelkolom.Body Mind is een mindful les en biedt een mooie balans tussen inspanning en ontspanning. Kinderyoga, Tieneryoga en Body & Mind zijn gebaseerd op de principes van de Hatha Yoga.

Kinderen inspireren en verwonderen me daarnaast enorm. Zeker sinds ik zelf ook moeder ben. Kinderen leven in het nu, hebben creativiteit, energie, levenslust en eerlijkheid. Je leert van kinderen, elke dag weer. Met kinder- en tieneryoga helpen we kinderen een positief zelfbeeld te creëren en te behouden. Kinderen worden zich meer bewust van wat er in hun lichaam gebeurt. We helpen ze om gevoelens te uiten, rust te vinden, plezier te hebben en vooral om te ervaren dat je goed bent zoals je bent.