Wat is Kleuter Yoga Fun ?

2015_2_kidsyoga_base

 

 

 

 

 

 

 

Kleuter Yoga Fun is een yogales voor kinderen van 4-6 jaar die speels, dynamisch en vooral erg leuk is om te doen! Plezier maken staat voorop.

In de spel- beweeg- en dansvormen zitten klassieke yogahoudingen en ademoefeningen verpakt. Spelenderwijs maken de kinderen zo kennis met Yoga. Door middel van thema’s sluiten we aan bij de mogelijkheden, fantasie en spanningsboog van het jonge kind.

Jonge kinderen zijn druk met het ontdekken van hun plekje in de wereld. Ze hebben de natuurlijke drang om veel te bewegen en te spelen. Ze beleven de wereld met een enorme intensiteit. Spelenderwijs leren kleine kinderen dan ook het meeste.

In deze tijd moeten jonge kinderen echter al steeds vroeger steeds meer. In onze maatschappij ligt de nadruk vaak op leren en denken. Kinderen ervaren hierdoor al op jonge leeftijd spanning en een grote hoeveelheid prikkels. Yoga helpt je kind bij het omgaan met deze prikkels en inspanning af te wisselen met rust en ontspanning. De kleuter komt weer in contact met zijn lichaam en zijn emotionele ontwikkeling. Zo blijft hij in balans.

Wat doen we in een Kleuter Yoga Fun les?

Tijdens de lessen staat plezier maken centraal! Er is bij Yoga geen competitie. Kinderen hoeven niet te presteren. Bij Yoga is wat je doet altijd goed. Ieder kind doet mee naar eigen vermogen.

De yogahoudingen worden binnen een thema op een speelse manier aangeboden.  De Mini Kids Yogalessen bestaan uit opwarmoefeningen, yogahoudingen, dansexpressie, spel, ademhalingsoefeningen, onderlinge massage, visualisaties en ontspanning- en concentratieoefeningen. We ondersteunen dit met liedjes en muziek.

We werken in de lessen met thema’s die dicht bij de belevingswereld liggen en wekken zo hun belangstelling en bieden houvast en veiligheid.

In iedere les is er een afwisseling van spanning en ontspanning en is er aandacht voor ademspel, motorische ontwikkeling, zintuigspel en balans.

Bovenal zullen we samen veel ontdekken, op avontuur gaan, spelen en plezier maken!  In de  yogales mag je kleuter gewoon lekker zichzelf zijn!

 

Voordelen van Yoga voor kleuters.

Met yoga ondersteun je de ontspanning, lichamelijke bewustwording en emotionele ontwikkeling van je kind. Je helpt hem of haar spelenderwijs te ontdekken wie hij of zij is.

Hiernaast leren kleuters tijdens de yogalessen op een speelse manier om samen te werken en te luisteren naar andere kinderen.

Yoga stimuleert de zintuigen en de fantasie, het bevordert motorische vaardigheden en draagt bij aan een goede concentratie.

De oefeningen stimuleren bovendien de doorbloeding van verschillende lichaamsdelen en dragen bij aan een goede lichaamshouding.

Bovenal vinden jonge kinderen het heerlijk om allerlei lichaamshoudingen te onderzoeken, met hun adem te spelen en hun zintuigen te gebruiken. Daarom is Yoga van nature zo geschikt voor hen!

Praktische informatie

Yogalife Kleuter Yoga Fun bestaat uit een cyclus van 6 lessen van 45 minuten. Elke les heeft een ander thema, bijvoorbeeld dieren, de zon en de maan, het bos. Aan het einde van de les is er tijd om na te praten en knutselen of tekenen we over wat we in de les beleefd hebben.

Kleuter Yoga is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar. De lessen worden gegeven in groepjes van maximaal 10 kinderen. Zo is er voldoende aandacht voor elk kind.

Het is fijn als je kind kleding draagt waarin hij of zij zich makkelijk kan bewegen en schone voeten of sokken heeft.

U betaalt geen inschrijfgeld en u kunt na elke cyclus bekijken of u door wilt gaan.

Lessen worden gevolgd zonder begeleiding van ouders. Indien gewenst kunt u in de wachtruimte van de Kinderpraktijk verblijven.

.