Body & Mind

Bewegen en ontspannen met Mindful Yoga

We leven in een drukke tijd, We zitten veel in ons hoofd en verliezen snel het contact met ons lichaam. Daarom is het fijn en ook nodig om af en toe weer op te laden en de balans te vinden.
Pijnklachten kunnen ontstaan doordat spanningen en stress onbewust in ons lichaam worden opgeslagen. Yoga oefeningen helpen je om de signalen van je lichaam te herkennen en laten je bewust ontspannen. Neem dus een moment voor jezelf en vind je balans terug bij Body & Mind.

De Body en Mind oefeningen geven je kracht en lenigheid en helpen je daarnaast in het nu te leven. Ze verbeteren je ademhaling en verminderen stress. Zo sta je weer stevig in je eigen kracht. Dat is Yoga met beide voeten op de grond!

Attaining serenity

Bij Yogalife zijn de Body & Mind lessen gebaseerd op de Hatha Yoga en Mindfulness. De houdingen zijn gericht op het soepel houden van je lichaam en geest door de afwisseling van inspanning en ontspanning. Door het rustig aannemen en vasthouden van houdingen, en deze met aandacht uit te voeren, leer je in het moment te zijn. Zo leer je veranderingen in je lichaam op te merken. Je ademhaling werkt daarbij als verbindingsbrug.

De essentie van Mindfulness is aandacht. Aandacht voor wat er nu is, voor je adem, je gedachten, je lichaam, je gevoelens maar ook voor stress en pijn.

Deze vorm van bewegen is geschikt voor iedereen. In de les kun je zelf je eigen niveau bepalen. De essentie binnen de Body & Mind les is het ervaren van binnen uit: Waar liggen mijn grenzen, wat zijn mijn mogelijkheden?
Tijdens het beoefenen van de houdingen en ademtechnieken observeer je wat er in je lichaam gebeurt. Door je adem te volgen en je te concentreren op punten in je lichaam ervaar je ruimte in je lichaam en leer je hoe je onnodige (spier)spanningen kunt loslaten. Zo herstel je het evenwicht tussen lichaam en geest.

De lesopbouw is rustig, de fysieke houdingen worden zacht uitgevoerd. Iedere les wordt afgerond met een ontspanning of meditatie. In de les sta jij zelf centraal, niets moet en wat je doet is altijd goed. De les is vooral een moment voor jezelf!

Voordelen van Body & Mind

Tijdens het beoefenen heb je direct effect op onder andere je fysieke ontspanning. Door je bewust in te spannen kun je daarna beter ontspannen.

Yoga en Mindfulness werken ook meteen op je mentale ontspanning. Door geheel op te gaan in de oefeningen en je aandacht te richten op je houdingen is er geen ruimte om je gedachten op andere zaken te richten.

De oefeningen bevorderen daarnaast je ademhaling. De ademoefeningen werken zeer ontspannend, ze helpen je om rust te vinden.

Als je regelmatig oefent merk je wat dit ook in het dagelijks leven voor je kan betekenen. Je krijgt meer energie, je wordt rustiger en je vermindert stress. Daarnaast ontwikkel je een goede lichaamshouding, stimuleer je de spijsvertering en creëer je een bewuste adem. Bovenal verbindt Yoga je (weer) met jezelf !

Kijk voor actuele lestijden bij het kopje lesinformatie.

Body & Mind kan ook als workshop op het werk worden gegeven. Voor meer informatie kun je onderstaande video bekijken.

Heb je interesse in Yoga op het werk, neem dan contact op voor een aanbod op maat via marloes@yogalifeweert.nl